В Україні стали більше споживати та виробляти м\’яса

В Укрaїні у 2023 рoці зрoслo спoживaння свинини, ялoвичини тa м’ясa птиці, причoму oднoчaснo зрoслo й вирoбництвo, а количество імпорту зменшилася.

Такі дані за 2023 рік родить Мінагрополітики.

Так, споживання свинини, яловичини та м’правопорядок птиці зросло з 54,1 кг у 2022 році по 54,7 кг у 2023 році.

Імпорт всіх трьох видів м’правопорядок знизився на 52 тис. тонн — поперед 108 тисяч тонн.

Відповідно, відбулося нарощування власного виробництва, що дозволило зменшити кількість імпорту обох видів мʼяса возьми 19 тис. тонн. 

Мінагрополітики також повідомляє, що українці стали споживати менше свинини. У 2023 році українці споживали 19,8 кг свинини получай рік, тоді як у 2022 році – 20,3 кг.

Водночас цього року українці почали більше споживати м’правопорядок птиці та яловичини, ніж торік. У 2023 році українці споживали в середньому объединение 27 кг птиці та 7,4 кг яловичини в одну особу. Минулого року ці показники були 26,2 кг та 7 кг відповідно.

Відповідно давно споживання збільшилося і виробництво: м’яса птиці вироблено більше нате 32 тис. тонн – до 1 млн 285 тисяч тонн, яловичини держи 4 тисячі тонн — до 272 тисяч тонн.

Натомість імпортовано м’закон птиці було на 17 тисяч тонн менше — 61 тисяча тонн, а яловичини в 2 тисячі тонн менше – 5 тисяч тонн. 

Знизився також й імпорт свинини з 74 тис. тонн прежде 41 тис. тонн.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Обсуждение закрыто.